Nemojte bacati sok od kiselih krastavaca




Kiseli krastavci su fantasti;an dodatak salatama ili sendvićima. Međutim, znate li da možete iskoristiti i njihov sok.

Sok od kiselih krastavaca možete koristiti kao napitak nakon vježbanja
  • Sirćetna tekućina od kiselih krastavca bogata je elektrolitima pa je možete popiti bez ikakvih drugih dodataka nakon napornog vježbanja i tako povratiti dio vrijednih elemenata koje ste izgubili znojenjem. Dobar je i izvor kalijuma koji sprečava grčenje mišića. Pripazite samo da tekućinu odvojite od bijelog luka, kopra i drugih komadića začina koji se obično u nju stavljaju.
Sok od kiselih krastavaca može poslužiti i kao nježna zamjena za sirće
  • Ovaj sok od kiselih krastavaca smatrajte nježnom vrstom sirćeta kojom možete začiniti razne vrste zelenih salata, salatu od krumpira i tvrdo kuhanih jaja. Tekućinu možete dodati jogurtu pa napraviti umak za salatu ili je iskoristiti za marinadu mesa. Nalijte malu količinu sirćetne kiseline na kriške žutog luka. Tako ćete omekšati ove plodove, smanjiti njihovu ljutinu i pripremiti ih za dodatak složenijim salatama od povrća.
Kokteli
  • Kisela tekućina može poslužiti i za pripremu neobičnih koktela! Sok kiselih krastavaca možete dodati "prljavom" martiniju (umjesto maslinovog soka koji se obično stavlja) ili njime „presjeći“ čašicu viskija, što je postao veliki trend među hipstericama. Na kraju, sok od kiselih krastavaca odličan je lijek i protiv mamurluka.